Skala av eller skala upp?

Uppdaterad: 7 sep 2019

I en vardag där vi alla har samlat på oss en massa prylar och i ett samhällsbygge som ökar våra högar både på arbetet och i hemmet så ser jag potentialen och nödvändigheten i att vi hjälps åt att ta ett tag om dessa berg.

Vad kan jag göra mer och vad kan jag reducera?

Inom textilbranschen och i garderoberna handlar det ju både om att kunna skala av och att skala upp.

Skala av onödigt materialspill och låta textilierna cirkulera på ett sätt som nyttjar våra resurser på ett mer ansvarsfullt sätt.


Skala upp när det gäller alternativa affärsmodeller och intiativ. Modeller som kan lägga grunden för att stora företag och kollektiv kan inspireras och lösa en del av vårt slöseri, överproduktion och överkonsumtion. Så. Vad kan jag göra mer och vad kan jag reducera? Jag tycker nog att jag kommit en bit på väg i att agera medveten konsument, men visst finns det saker som jag kan förbättra kring hur jag förhåller mig till konsumtion och ägande.


Jag har sedan 15 år gjort resning till terapi och till en återkommande erfarenhet som skänker mig positiva känslor, men jag känner att finns mer jag kan göra.


Jag kommer det kommande året göra en djupdykning i mitt hem och ta varje ägodel i min hand och ställa mig fråga: Behöver jag dig? Och skrämmande nog, hur många av denna ägodel behöver jag egentligen? Ger denna mig glädje? Eller är det dags att hitta ett nytt hem? Jag kommer också att dokumentera detta, och om du vill, kan du följa denna resa av självrannsakan, medvetandegörande och potentiella fallgropar här i bloggen under "skala av eller skala upp?"


Min vardag behöver både bestå av att se möjligheter att skala av och tillsammans med fler skala upp. Det är dags.


/Maria


#hållbartmode #hållbaraffärsutveckling #cirkulärtmode #hållbarhet #föreläsarehållbartmode

FÖLJ NÅGON AV MINA SOCIALA KANALER

  • Linkedin - svarta cirkeln

© Maria Lagerman

  • Linkedin - svarta cirkeln
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon